úterý 21. dubna 2015

Chleba - bezlepkový


400 g mouky Shar, Doves farm a podobně
100 g pohankové mouky
1 sušené droždí
2 lžíce psyllia
1 lžička soli
špetka cukru
6 dcl vody
6 lžic oleje
Přidávám kmín a drcená lněná a sezamová semínka.

 Psyllium namočíme (nechávám aspoň hodinu). Vše smícháme a vymísíme hladké těsto. Necháme kynout asi 45-60 minut. Pak přemísíme, dáme do formy a necháme ještě tak 30 minut přikryté utěrkou.
Pečeme uprostřed trouby, formu s chlebem dáme péct na rozpálený plech. 10 min na 230 stupňů, pak na 180. 

Poznámka: mouky různě míchám, různé druhy a různé poměry, podle toho, co zrovna mám ve spíži. 
 Někdy nepoužiju formu, ale vytvaruju bochník na prkénko s pečicím papírem, přikryju a nechám těch 30 minut odpočinout. Pak to šoupnu i s papírem na rozpálený plech do trouby, bez prkna ... se rozumí...

Žádné komentáře:

Okomentovat