pondělí 8. června 2015

Tvarohová buchta


 Když je času málo, peču tohle, mimo jiné. Vlastně tuto buchtu peču, i když mám času krapet víc ... je totiž vynikající. Samozřejmě za předpokladu, že máte rádi tvaroh. A taky jsem, to přiznávám, někdy dost líná na složitější kuchyňské operace. V tomto případě ale nic takového nehrozí. Pravděpodobně to nejde ani zkazit ... nebo jo? 


Suchá směs:
2 a půl hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
3 balení měkkého tvarohu (3 x 250g)
3 vejce
2 lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
rozinky

máslo

Nachystáme si suchou směs - vše pořádně promícháme a polovinu směsi nasypene na plech nebo do formy, vyrovnáme. Na to dáme tvarohovou náplň, tu zasypeme zbylou suchou směsí. Zase povrch urovnáme. Nakonec to celé poklademe plátky másla. Já peču 45 minut na 180°C.
Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Jedla jsem ji a opravdu můžu doporučit. Je to mňamkové. M.

    OdpovědětVymazat