neděle 21. června 2015

Bezlepkový koláč s rebarborou a jahodama

 Poprvé jsem sklidila rebarboru, posbírala jahody, co unikly před nájezdem dětí a šup s tím na koláč...

Těsto:
200 g polohrubé rýžové mouky
100 g kukuřično - rýžové instantní kaše
200 g cukr moučka
1 prášek do pečiva
1 vejce
100 ml oleje
300 ml mléka

Drobenka:
100 g másla
100 g polohrubé rýžové mouky
5O g cukr moučka 
vanilkový cukr

 Smícháme suché ingredience na těsto, pak přidáme mléko, olej a vajíčko. Promícháme, chvilku nechávám odstát, aby se instantní kaše napila. Pak vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Peču na 180°C dozlatova.

Skvělý mix rebarbory a jahod... 


Žádné komentáře:

Okomentovat