Poprvé jsem sklidila rebarboru, posbírala jahody, co unikly před nájezdem dětí a šup s tím na koláč...
Těsto:
200 g polohrubé rýžové mouky
100 g kukuřično - rýžové instantní kaše
200 g cukr moučka
1 prášek do pečiva
1 vejce
100 ml oleje
300 ml mléka
Drobenka:
100 g másla
100 g polohrubé rýžové mouky
5O g cukr moučka
vanilkový cukr
Smícháme suché ingredience na těsto, pak přidáme mléko, olej a vajíčko. Promícháme, chvilku nechávám odstát, aby se instantní kaše napila. Pak vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Peču na 180°C dozlatova.
Skvělý mix rebarbory a jahod...
Žádné komentáře:
Okomentovat