Maki Sushi
U nás doma je to moc oblíbené jídlo. Na první pohled možná trochu složité, ale ve skutečnosti to tak hrozné není. Určitě to zvládne každý!
Potřebujeme:
sushi rýže
nori řasa
rýžový ocet na sushi
wasabi
japonská sojová omáčka
avokádo
okurka (semínka odstranit)
sashimi tuňák
sůl, cukr
Nejdřív velmi pečlivě propereme rýži, toto je velmi důležité. Rýži zalejeme vodou v poměru 1 : 2(voda), necháme 10 minut stát. Nesolíme.
Nejdřív velmi pečlivě propereme rýži, toto je velmi důležité. Rýži zalejeme vodou v poměru 1 : 2(voda), necháme 10 minut stát. Nesolíme.
Pak rychle do varu. Jak se začne vařit, stáhneme teplotu a vaříme 15 minut. Poklici nezvedat!
Potom odstavíme, poklici pryč a přikrýt utěrkou. Necháme 20 minut. Rýže dojde.
Zatím smícháme: 2 dcl horké vody
2 pol. lžíce octa
1 pol. lžíce cukru
1 kávová lž. soli - nemíchat kovem
- toto množství stačí přibližně na 3 dcl suché rýže
Smícháme s rýží - rýži jen ´převracíme´.
Na bambusovou rolovací podložku (dobré je, obalit si podložku potravinovou fólií, pak se to nelepí) dáme nori řasu (lesklá strana dolů). Na ni souvislou, tenkou vrstvu rýže - na horní straně nedávat až k okraji! Nešlo by to pěkně srolovat. Rýži trochu potřeme wasabi - raději opatrně - a dáme ´náplň´ (tuňák, okurka, avokádo ...). Pak
pomocí podložky opatrně zarolujeme. Při tom rolku lehce utahujeme.
pomocí podložky opatrně zarolujeme. Při tom rolku lehce utahujeme.
A hotovo! Nakrájíme a můžeme servírovat!
No a jak jsem říkala, zvládne to každý, kdo má chuť! A dobrou chuť!
Až se sbíhají sliny. Vypadá to profesionálně, jak od japonského kuchaře.......a určitě to i tak chutná!
OdpovědětVymazatVypadá to velmi dobře,určitě to vyzkouším.
Vymazatsuper jídlo a krásně naservírované.
VymazatNejlepší jídlo na světě
OdpovědětVymazatDobrý den vypadá to lákavě dala bych si taky MŇÁM.
OdpovědětVymazatHezký den přeje Em.Tyrkisová