pátek 30. října 2015

Dušičkový dort (bezlepkový) / Halloween cake (gluten free)

 Tak makeup na dušičkový večírek bych už měla. Ještě to chce něco na zub. Dort se, myslím, šikne. 


Korpus:
4 vajíčka
4 vanilkové pudinky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr 
2 dcl cukru krupice
2 dcl oleje
 Vše dáme do mísy a našleháme. Hotové těsto nalejeme do vymazané, vysypané dortové formy a pečeme 40 - 45 minut na 180°C.

Krém:
500g mascarpone
vanilkový extrakt
1 smetana ke šlehání
cukr moučka dle chuti
potravinářská barva - žlutá, červená (používám barvy gelové, dobře se s nimi pracuje)
 Mascarpone osladíme, přidáme vanilkový extrakt a obarvíme na požadovaný odstín. Ten jsem nechala trošičku tmavší, lehce zesvětlí po vmíchání dotuha ušlehané šlehačky. 

 Vychladlý korpus rozřežeme na dvě části, spodní díl potřeme marmeládou (není nutné) a pak krémem, přiklopíme vrchním dílem. Zbytek krému natřeme na dort. Dáme na chvíli do lednice.
Rozehřátou čokoládou (dobarvila jsem černou gelovou potravinářskou barvou) namalujeme pavučinu a do ní pěkně usadíme hmyz (celou hmyzí sadu jsem koupila v hračkářství). 
A máme hotovo. Dušičkový nebo chcete-li halloweenský večírek může začít!

1 komentář:

  1. Anonymní4/11/15 04:17

    Good post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?
    I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more.
    Bless you!

    my homepage; marvel mighty heroes hack ios

    OdpovědětVymazat